27/5/20

Την ανάκληση του διαγωνισμού και την επαναδημοπράτηση με νέους όρους προτείνει η Γνωμοδότηση για το κύτταρο στο ΧΥΤΑ Λαμίας! (αναλυτικά το έγγραφο)

Ξεκάθαρη είναι η γνωμάτευση του Νομικού,ειδικού επί θεμάτων Δημοσίων Έργων, που ζήτησε ο Δήμος Λαμιέων  για το έργο της επέκτασης του κυττάρου στο ΧΥΤΑ της Λαμίας. Eνός έργου 10.000.000 ευρώ που σέρνεται στις πολιτικές και δικαστικές αίθουσες πάνω από επτά χρόνια και το γόρδιο δεσμό του καλείται να λύσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση ο Δήμος Λαμιέων είναι υποχρεωμένος να ανακαλέσει τη διακήρυξη και να επαναδημοπρατήσει το έργο με νέους όρους διότι διαφορετικά κινδυνεύει να απολέσει τη χρηματοδότηση και να ματαιωθεί το έργο ολοσχερώς.

Σε άλλο σημείο η γνωμοδότηση αναφέρει πως η συνέχιση της προκείμενης διαγωνιστικής διαδικασίας είναι αντικειμενικώς αδύνατη και νομικώς ανεπίτρεπτη όπως επίσης πως η ανάκληση της διακήρυξης του παρόντος διαγωνισμού και η επαναδημοπράτηση του έργου με νέους χρηματοδοτικούς και τεχνικούς όρους είναι νομικώς επιβεβλημένη.

 Το κείμενο της γνωμοδότησης,που αναλυτικά σας παρουσιάζουμε, στο οποίο υπάρχει όλο το ιστορικό της διαγωνιστικής διαδικασίας διαβάζουμε επίσης πως διαφορετική ενέργεια στη πράξη θα μπορούσε να είναι πιθανώς οικονομικώς καταστροφική για το δήμο όπως επίσης πως αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει συνέχιση του έργου αυτό ενδεχομένως να συνιστά και ποινικώς κολάσιμη πράξη των φυσικών προσώπων-οργάνων που θα αποφάσιζαν κάτι τέτοιο. 

Διαβάστε ολόκληρη τη Γνωμοδότηση η οποία θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: