31/12/19

''Ομπρέλα Κοινωνικής Προστασίας'' για τους ευάλωτους δημότες στο Δήμο Λαμιέων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον Lamiafm1 για την κοινωνική προσφορά του Δήμου Λαμιέων στους ευάλωτους συμπολίτες μας αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Ο Κος Στασινός αναφέρεται ιδιαίτερα στη διανομή τροφίμων σε 172 ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου,με την συμμετοχή και εθελοντική προσφορά πολλών τοπικών επιχειρήσεων αλλά και απλών συμπολιτών μας, καθώς και στο άνοιγμα θερμαινόμενων αιθουσών στο Ά και ΄Β ΚΑΠΗ για την φιλοξενία όσων στερούνται θέρμανσης και καταλύματος αυτές τις παγωμένες χειμωνιάτικες ημέρες.

Επισημαίνει,τέλος, τον σχεδιασμό που γίνεται ώστε οι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να διασυνδεθούν με την αγορά εργασίας για να αντιμετωπιστεί ολιστικά η κατάστασή τους και έτσι να μην παραμένουν για πάντα ευάλωτοι.

 

24/12/19

Πιο χαμηλό το κόστος των φετινών Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων-Αναγκαία η διαδημοτική συνεργασία για τα αδέσποτα(ηχητικό αρχείο)

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Στασινός,μιλά στον Lamiafm1 για την χθεσινή (23-12-2019) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


 Ο Κος Στασινός σχολιάζει:
-την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020
-τη διαδημοτική συνεργασία επτά δήμων για την από κοινού αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων με την ίδρυση,μέσω Φιλόδημου, Διαδημοτικού Κτηνιατρείου-Καταφυγίου ζώων
-το κόστος των Χριστουγεννιάτικων φετινών εκδηλώσεων σε σχέση με το υπέρογκο κόστος των αντίστοιχων εκδηλώσεων του 2018

17/12/19

«Πρόσφυγες :Μια στο καρφί και μια στο πέταλο…»(βίντεο)

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 διεξήχθη,στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας στη Λαμία, η εκδήλωση Ανθρωπιάς με τον τίτλο «Πρόσφυγες :Μια στο καρφί και μια στο πέταλο…» – όπου παρουσιάστηκαν με εύγλωττο τρόπο και οι δύο όψεις του μεταναστευτικού προβλήματος. 

Την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κλειτσιωτών Φθιώτιδας και η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Γιάννης Σερδάρης ενώ ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Σε ξεχωριστό χώρο του Αμφιθεάτρου φιλοξενήθηκε η έκθεση Φωτογραφικού Υλικού του ερασιτέχνη φωτογράφου και συμπολίτη μας Δημήτρη Ανάγνου που μέσα από τις φωτογραφίες του καταγράφεται η καθημερινότητα των μεταναστών- προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενώ συμμετείχαν με χορευτικά ο Σύλλογος Πήγασος, και με μουσικό σύνολο και τραγούδι το Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά.

 Δείτε το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας

 

3/12/19

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για την μείωση των αδέσποτων στη Λαμία


Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος,Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον Lamiafm1 για την συνάντηση με τον Κο Χαράλαμπο Μπιλλίνη(Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και τον Γεώργιο Σταμούλη (Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής) με σκοπό την συνεργασία και αρωγή στο θέμα των αδέσποτων στη Λαμία.

Ο Κος Στασινός αναφέρεται στους άξονες που μπορεί αυτή η συνεργασία να βοηθήσει την πόλη ώστε σε να υπάρξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετρήσιμα αποτελέσματα μείωσης του αριθμού των αδέσποτων στη Λαμία.

 

2/12/19

Συνεργασία Δήμου Λαμιέων και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα αδέσποτα

Συνάντηση για το φλέγον θέμα την αντιμετώπισης των αδέσποτων στη Λαμία αλλά και για την δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Δήμος Λαμιέων.

 Ο Κος Μπιλλίνης Χαράλαμπος,Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης-Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας και Καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής και ο Κος Σταμούλης Γεώργιος, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ανέπτυξαν τις δυνατότητες συνεργασίας ώστε με συντονισμένες ενέργειες και αρωγή σε συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονικό διάγραμμα να ελαττωθούν τα πολλά αδέσποτα που υπάρχουν στη Λαμία.

Το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Λαμιέων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,που έρχεται ως εισήγηση στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινά και στη Λαμία μια σύμπραξη που θα ωφελήσει πολλαπλά τον δημότη και την πόλη μας.