31/1/20

Ξεκινά η Δημοτική Αστυνομία στη Λαμία! (το ΦΕΚ)

Και επίσημα επανασυστάθηκε πλέον η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Λαμιέων μετά και την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων ο οποίος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 29-1-2020.

Να θυμίσουμε πως ο αγώνας για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας συνάντησε για πέντε χρόνια την σθεναρή αντίδραση του πρώην δημάρχου Κου Νίκου Σταυρογιάννη,κυριάρχησε ως δέσμευση του συνδυασμού μας και του συνδυασμού του Δημάρχου Κου Θύμιου Καραίσκου προεκλογικά και υλοποιείται σήμερα με σκοπό την εποπτεία,τη ρύθμιση των δυσλειτουργιών και το έλεγχο του δήμου μας.


 Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με την έγκριση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Λαμιέων 

Παρασκευή Κατσαούνου :''600.000(!) μη καπνιστές πεθαίνουν ετησίως από το παθητικό κάπνισμα''

Η εισήγηση της Παρασκευής Κατσαούνου, Πνευμονολόγου Επίκουρης Καθηγήτριας στο ΕΚΠΑ, στην ημερίδα που διοργανώθηκε στη Λαμία στις 25 Ιανουαρίου 2020.

Το θέμα: ''Νόμος Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Αντικαπνιστικός Νόμος''




30/1/20

Έφη Γρίβα: Αργά, αλλά σταθερά, αποκτούμε κουλτούρα ζωοφιλίας

Χείρα συνεργασίας στους Δήμους της Φθιώτιδας τείνει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον STAR FM, η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Έφη Γρίβα, η μέχρι τώρα συνεργασία, απέδειξε ότι, σε καλό επίπεδο οργάνωσης, καταγραφής και στείρωσης αδέσποτων ζώων είναι ο Δήμος Μακρακώμης. Βέβαια και η Λαμία έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά όσο αυξάνονται οι εγκαταλείψεις ζώων, τόσο θα επιδεινώνεται το φαινόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λείπει από την Φθιώτιδα, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, είναι η κουλτούρα ζωοφιλίας.

 

28/1/20

Παναγιώτης Στασινός για Ρομά: ''Μετά από πολλά χαμένα χρόνια ο Δήμος Λαμιέων με ευθύνη και αποφασιστικότητα ασχολείται με ένα δύσκολο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Λαμία και τους δημότες της''

Ο Παναγιώτης Στασινός,αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, μιλά στο Δελτίο Ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Κου Γιώργου Σταμάτη και των συνεργατών του στον οικισμό Ρομά της Καμηλόβρυσης.
🎥 Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα.
❝Προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών που ζουν στον καταυλισμό και η μείωση της παραβατικότητας στη πόλη
1.Επιτάχυνση των διαδικασιών για να δημιουργηθούν μόνιμες υποδομές όπου θα στεγαστούν περίπου 110 οικογένειες
2.Διεκδίκηση χρηματοδότησης από το Υπουργείο για τις υποδομές αυτές
3.Παράλληλα μετακίνηση στη Καμηλόβρυση των οικογενειών που διαμένουν σε αυθαίρετες κατασκευές στην Ανθήλη
4.Αναλυτική καταγραφή όσων θα διαμένουν στον καταυλισμό από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου
5.Διερεύνηση για δημιουργία Παραρτήματος Ρομά στο Κέντρο Κοινότητας για παροχή υπηρεσιών όπως, υποδοχή - ενημέρωση - υποστήριξη, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές (παραπομπές κτλ), παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης και διαμεσολάβησης με τους Ρομά
6.Στενή συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας ❞
❝Μετά από πολλά χαμένα χρόνια ο Δήμος Λαμιέων με ευθύνη και αποφασιστικότητα ασχολείται με ένα δύσκολο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη Λαμία και τους δημότες της.❞

27/1/20

Συντονισμένες δράσεις από δήμο και πολιτεία για τους ρομά στη Λαμία

Ο Παναγιώτης Στασινός,αντιδήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, μιλά στον Λαμιαfm1 για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Κου Γιώργου Σταμάτη και των συνεργατών του στον οικισμό Ρομά της Καμηλόβρυσης.

Στόχος της πολιτείας και του Δήμου Λαμιέων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών που διαβιούν εκεί με την δημιουργία μόνιμων κατασκευών όπου θα φιλοξενηθούν περί τις 110 οικογένειες,η συστηματική τους καταγραφή από την Κοινωνική Υπηρεσία και η ομαλή τους ένταξη στη κοινωνία μειώνοντας έτσι τη παραβατικότητα στο ελάχιστο.

Λαμία: Ημερίδα και θεατρική παράσταση για τον Αντικαπνιστικό Νόμο (βίντεο και φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύτιμα συμπεράσματα διοργανώθηκε, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στη Λαμία, σειρά εκδηλώσεων καμπάνιας ενημέρωσης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σκοπός του Δήμου Λαμιέων και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας,που ήταν οι κύριοι διοργανωτές των εκδηλώσεων, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό κάθε ηλικίας για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού σε μια προσπάθεια να γίνει η Λαμία πραγματικά μια πόλη ελεύθερη καπνίσματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση ''Το παραμύθι της ανάσας'' το οποίο παρακολούθησαν παιδιά νηπιαγωγεία και δημοτικών σχολείων ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με την παρουσία εκλεκτών ομιλητών που προσέγγισαν το θέμα από κάθε του διάσταση:της υγείας,της κοινωνιολογίας,της πολιτείας,της τοπικής αυτοδιοίκησης,της επιβολής της νομοθεσίας αλλά και τον προβληματισμό των καταστηματαρχών που γίνονται αποδέκτες αυτής της μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην Ελληνική Κοινωνία.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ 


22/1/20

Νίκος Πάπουτσας:''Εκτός από τις πολιτικές να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες για τα φέσια στον Άγιο Λουκά''

Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο,Νίκος Πάπουτσας,μιλά στο κεντρικό δελτίο του Lamiafm1 για τις πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν σε όσους δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του δήμου και χρέωσαν τους δημότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,στο σκάνδαλο του δημοτικού περιπτέρου στον Άγιο Λουκά.



 

21/1/20

Παναγιώτης Στασινός: ''Στοίχημα η άμεση επαναλειτουργία του περιπτέρου στον Άγιο Λουκά''

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον Lamiafm1 για το λουκέτο στο δημοτικό περίπτερο του Αγίου Λουκά, τις εξόφθαλμες διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες,τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες όσων διοικούσαν τα τελευταία χρόνια την Κοινωφελή Επιχείρηση αλλά και για την επόμενη ημέρα του εμβληματικού για τη Λαμία ακινήτου.


 

14/1/20

Λαμία στο Κέντρο:Χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις και ομοψυχία για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός μιλά στο Star Κεντρικής Ελλάδας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο Δήμο Λαμιέων καθώς και την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για δομή με σκηνές στην Μαυρομαντήλα.

 Ο Κος Στασινός καταγγέλλει τη θολή και παραπλανητική στάση των παρατάξεων της υπόλοιπης αντιπολίτευσης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση και το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η χώρα μας,όπως επίσης και τη ρητορική μίσους και τη προτροπή βίας που διακινούνται από καιροσκόπους για πολιτική εκμετάλλευση.

 

Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ! (του Νίκου Πάπουτσα)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στην τύχη της ή στην απουσία συναίσθησης ευθύνης εκ μέρους των Αυτοδιοικητικών. Ειδικά για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό των προσφυγικών ροών που ταλανίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, οφείλουμε να πάρουμε θέση. Οφείλουμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατό για την τοπική μας κοινωνία.

Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουμε είναι να αναγκάσουμε τον πολίτη να κάνει τη δική μας δουλειά ή να εκβιάσουμε αποφάσεις και συνειδήσεις λόγω προσωπικών επαφών και γνωριμιών. Βρισκόμαστε στα έδρανα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να παράγουμε πολιτική, όχι για να ικανοποιήσουμε κάποια ματαιοδοξία.

Στο Δήμο Λαμιέων έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ζήτημα από την πρόταση της Κυβέρνησης σχετικά με τη φιλοξενία πολιτών τρίτων χωρών που αιτούνται άσυλο και την επιλογή της «Μαυρομαντήλας» ως τόπο διαμονής τους. Το θέμα αυτό έχει βεβαίως πολύ μεγάλες κοινωνικές προεκτάσεις όχι μόνο για τους περιοίκους της εν λόγω τοποθεσίας και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός της όμορης ΒΙ.ΠΕ. αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας.

Είναι γεγονός ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί ένα μείζον εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί καίρια και στην πηγή του. Μέχρι να γίνει όμως αυτό,

13/1/20

Ο Παναγιώτης Στασινός για την εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο Λαμιέων

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Στασινός, μιλά στο Radionet για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στο Δήμο Λαμιέων, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για στήσιμο σκηνών στη θέση Μαυρομαντήλα.

Ο Κος Στασινός θεωρεί πως μόνο η σωστή ενημέρωση και η συλλογική λήψη αποφάσεων θα απομονώσει καιροσκοπικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές προσεγγίσεις που αποδεδειγμένα επιφέρουν τεράστια ρήγματα στην κοινωνική συνοχή,διαχρονικά στην Ελλάδα.

Δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ όπου στο Α ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο ψήφισε αρνητικά και στο Β θετικά εγκρίνοντας την εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Κου Καραίσκου


 

Σχετικά
Η θέση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο στη πρόταση της Κυβέρνησης για το προσφυγικό

12/1/20

Η θέση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο στη πρόταση της Κυβέρνησης για το προσφυγικό

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση για το προσφυγικό και την απόφαση της κυβέρνησης να εγκατασταθούν 2.000 αιτούντες άσυλο στη Μαυρομαντήλα του δήμου μας,σε σκηνές χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

 Ο συνδυασμός μας Λαμία στο Κέντρο ψήφισε εναντίον αυτής της αιφνιδιαστικής και πρόχειρης απόφασης της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούμε πως η εισήγηση του δημάρχου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινη φιλοξενία των κατατρεγμένων καθώς και για ουσιαστική διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας στην εξεύρεση χώρου,ξεκινώντας από μηδενική βάση.

9/1/20

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών από το Δήμο Λαμιέων

O επικεφαλής του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Στασινός, μιλά στον Lamiafm1 για το τραγικό περιστατικό του θανάτου νεαρού τοξικομανούς στο κέντρο της Λαμίας από εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο το σώμα του στη προσπάθειά του να ζεσταθεί από το κρύο.

Αναλύει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που άμεσα αναλαμβάνει ο Δήμος Λαμιέων ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε παρόμοια τραγικά γεγονότα.

Ο Κος Στασινός σχολιάζει επίσης την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εγκατάσταση προσφυγικής δομής στη Μαυρομαντήλα Λαμίας, που δρομολογείται χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωρίζει τις λεπτομέρειες της απόφασης και χωρίς να συμμετέχει και να διαβουλευθεί η τοπική κοινωνία.