19/2/20

Τα σχέδια του δήμου Λαμιέων για τα αδέσποτα -Ηχητικό

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων στον Δήμο Λαμιέων μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την καταγγελία από την φιλοζωική ομοσπονδία για το κυνοκομείο Λαμίας.

H κατάσταση σίγουρα δεν είναι καλή,η κατηγορία της Ομοσπονδίας για εσκεμμένο μόνιμο εγκλεισμό ζώων αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας,δηλώνει στον FM-1 ο αντιδήμαρχος Λαμιέων και μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης των αδέσποτων,Παναγιώτης Στασινός.

Με πρόσθετα κοντέινερ,ανάληψη καθηκόντων ενός ακόμη ατόμου,ακόμη και δενδροφύτευσης και βελτίωσης του περιβάλλοντα χώρου,κάνουμε πολλές προσπάθειες. Στόχος μας τονίζει είναι να κλείσει το κυνοκομείο με την σημερινή του μορφή και να προχωρήσουμε στο διαδημοτικό κτηνιατρείο. Ποτέ δεν δόθηκε εντολή να κλείνονται τα ζώα μέσα στα κλουβιά καθώς στόχος είναι να υπάρχουν μέσα μέχρι 150 ζώα .

Είναι άδικο για τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κάτω από αντίξοοες συνθήκες,προσπαθούμε ώστε να μην έχουμε πολλά έγκλειστα ζώα αλλά χρειάζεται η συνεργασία όλων για να αρχίσει να μειώνεται το πρόβλημα,τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως στα σχέδια του δήμου είναι να δοθούν κίνητρα όπως επιδότηση ενός μέρους του κόστους στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων από όπου ξεκινά και το πρόβλημα του ανεξέλεγκτου πολλαπλασιασμού.

  Lamiafm1