7/3/20

Δήμος Λαμιέων:Σε ετοιμότητα για τον Κοροναϊό (video)

Και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού αυξάνεται στην Ελλάδα, στην Λαμία δεν έχει καταγραφεί προς το παρόν, ούτε καν ύποπτο κρούσμα.

Ο Δήμος Λαμιέων δηλώνει σε ετοιμότητα και σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 για την ενημέρωση των πολιτών, υπερτονίστηκε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ιό με προσοχή και σοβαρότητα, όχι όμως με πανικό και σπασμωδικές κινήσεις. “Είναι σημαντικά να έχουμε ατομική ευθύνη, να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και να γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε σε περίπτωση που αισθανθούμε συμπτώματα.

Το ορθό είναι να μιλήσουμε με τον γιατρό μας και αν χρειαστεί να εισαχθούμε στο Νοσοκομείο αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς να έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα. Να μην επισκεπτόμαστε δομές υγείας κυκλοφορώντας σε αίθουσες αναμονής ναι να μην επισκεπτόμαστε χώρους συνάθροισης” τόνισε ο αντιδήμαρχος δημόσιας υγείας Παναγιώτης Στασινός.

 “Δεν υπάρχει λόγος στην παρούσα φάση να γίνει απολύμανση των σχολείων. Σε όλες τις σχολικές μονάδες θα σταλούν αντισηπτικά ώστε τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες υγιεινής ενώ με φυλλάδια ενημερώνονται για τους τρόπους προστασίας” υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος.

lamianow.gr