29/4/19

Παγουρόπουλος Γεώργιος: «Αν θέλουμε να πάμε γρήγορα πρέπει να πάρουμε το δρόμο μόνοι μας, αν θέλουμε να πάμε μακριά πρέπει να διανύσουμε αυτόν το δρόμο ΜΑΖΙ».

Επειδή υποχρέωση κάθε πολίτη είναι να στηρίζει άξιους ανθρώπους που προσωπικά ο ίδιος γνωρίζει, στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 αποφάσισα να στηρίξω τον συναθλητή μου Παναγιώτη Στασινό,έναν ακέραιο άνθρωπο της προσφοράς , με όραμα και ζήλο για δουλειά και δημιουργία.

Ο Παναγιώτης έχει αποδείξει ότι είναι πάντα παρών στους αγώνες ενάντια στο άδικο και την διαπλοκή , παρών στις δημιουργικές προσπάθειες του Δήμου για μια ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη, παρών στον εθελοντισμό, με την ανιδιοτελή και μακρόχρονη προσφορά του μεταξύ άλλων και στον αθλητισμό, στο σκάκι της ευρύτερης περιοχής, από την νευραλγική μάλιστα θέση του Προέδρου των σκακιστικών σωματείων της Κεντρικής Ελλάδας.

«Αν θέλουμε να πάμε γρήγορα πρέπει να πάρουμε το δρόμο μόνοι μας, αν θέλουμε να πάμε μακριά πρέπει να διανύσουμε αυτόν το δρόμο ΜΑΖΙ».

Σύντομο βιογραφικό 
Γεννήθηκα στην Αθήνα.
Tο 1982 εγκαταστάθηκα στην Λαμία από όπου κατάγομαι και ξεκίνησα να καλλιεργώ τη γη μου. Έζησα από κοντά τα τεράστια προβλήματα της υπαίθρου και των ανθρώπων της. Αποφοίτησα από την Γεωπονική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκα επί σειρά ετών σε κατάστημα γεωργικών εφοδίων. Το 1992 απέκτησα με την γυναίκα μου Πόπη, τον Αιμίλιο που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Την περίοδο 1998-1999 εκπαιδεύτηκα στην υδροπονική μέθοδο παραγωγής φυτών «floatsystem» στο Κεντάκι των Η.Π.Α. Βοήθησα πολλούς καπνοπαραγωγούς σε όλο τον κόσμο στο να μπορέσουν να ωφεληθούν από την νέα τότε μέθοδο. Ταξιδεύοντας σε πολλές καπνοπαραγωγικές περιοχές, από τις Η.Π.Α. και την Βραζιλία μέχρι την Ρωσία, το Ιράν , την Ελλάδα, την Μέση Ανατολή κλπ μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες , διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικά ήθη και έθιμα καθώς και τα πολλά καθημερινά τους προβλήματα.

Αυτό που αντιλήφθηκα ήταν ότι, σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση της καθημερινότητά τους έδραζε αφενός στην διαφανή ενημέρωση των πολιτών στα θέματα της διοίκησης, με επίκεντρο την αξιοκρατία και την διαφάνεια στις διαδικασίες και αφετέρου στην αγάπη για ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά της πόλης τους .

Επιστρέφοντας στην Λαμία μας και με όχημα την σκακιστική ομάδα της οποίας είμαι μέλος εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, κατορθώσαμε να ενεργοποιήσουμε πολλούς συμπολίτες μας με κινητήριο δύναμη την χαρά της εθελοντικής προσφοράς και δημιουργίας. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.

Όσοι μας γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί μας μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Θέλουμε να εργαστούμε για μια πόλη όπου δεν θα υπάρχουν στεγανά μεταξύ διοικούντων και διοικούμενων, για μια πόλη όπου θα πρυτανεύει η ισονομία των πολιτών,όπου η προσφορά δεν θα έχει αντίτιμο, όπου οι πολίτες θα σέβονται το περιβάλλον σαν το σπίτι τους, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να αποτελέσουν τον ισχυρό κοινωνικό ιστό του αύριο, με επίκεντρο τις αναλλοίωτες στο χρόνο αξίες των προγόνων μας, μακριά από τις μικροκομματικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες, που τόσο στοίχισαν και στοιχίζουν στην πατρίδα μας.

Η ζωή μας, σαν μια παρτίδα σκακιού, με κανόνες «πάνω» στο τραπέζι , με διαφάνεια στις διαδικασίες και με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και την αξιοπρέπεια.

Πλαισιώστε και στηρίξτε τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, ψηφίζοντας τον συνδυασμό «Λαμία στο κέντρο»

Γιώργος Παγουρόπουλος
pagouropoulosjiorgos.blogspot.com