18/5/19

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος για την επόμενη ημέρα του Νοσοκομείου Λαμίας

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Αλλιώς “Γιοφύρι της Άρτας”, αλλιώς “Παράγκα του Καραγκιόζη με μία ΜΕΘ…διαστημόπλοιο”, αλλιώς “του Πάν’ και του Κατ’” και ο κόσμος να τρέχει στο ΚΑΤ Αθηνών να βρει τον άνθρωπό του, αλλιώς “μόλις με είδε ο γιατρός με έστειλε αμέσως στην Αθήνα και με έσωσε”, αλλιώς…αλλιώς…άπειρα αλλιώς.

 Αλλιώς, ένας αριστερός Σφακιανός υφυπουργός Υγείας με έναν πρωτοδιορισμένο από τον Άδωνη (για όνομα του Θεού) Ευβοιώτη (πρώην) Διοικητή του (μικρού) νοσοκομείου Κύμης κατάφεραν μέσα σε 2 χρόνια μνημονίων και ύφεσης ότι δεν κατάφεραν τα “δικά μας παιδιά”, οι συντοπίτες μας, πανίσχυροι υπουργοί υγείας επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα προηγούμενα 30 χρόνια “των παχιών αγελάδων”, με όλη των κουστωδία κομματικών Διοικητών που παρέλασαν από το ΓΝ Λαμίας και μια Δημοτική Αρχή διαχρονικώς απούσα, λες και το Νοσοκομείο Λαμίας αφορούσε την ….Καρδίτσα.

Το γιατί συνέβη αυτό, σε κάποιους από εσάς που με διαβάζετε είναι προφανές, στους υπόλοιπους έχω να πω ότι δεν είναι επί του παρόντος να το αναλύσω γιατί είναι προεκλογική περίοδος και μπορεί να δυσαρεστήσω κόσμο.

Το γεγονός όμως είναι ότι σήμερα, ένας κάποιος υφυπουργός Παύλος Πολάκης μαζί με έναν διοικητή Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη εγκαινίασαν μια νέα εποχή για το Νοσοκομείο Λαμίας και για ολόκληρη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον τομέα της υγείας.

 Ο νέος αξονικός και μαγνητικός τομογράφος μαζί με όλα τα υπόλοιπα που πέρασαν “στα ψιλά” (αναβάθμιση των Εργαστηρίων, δημιουργία Ν/Χ κλινικής, δημιουργία Μονάδας Αποκατάστασης Ενηλίκων και Παίδων, νέα Παιδιατρική Κλινική και ΤΕΠ, ολοκλήρωση του Πέτρινου κτιρίου, και πολλά άλλα) μεταμορφώνουν το “δευτεροβάθμιο” ΓΝ Λαμίας σε Νοσοκομειακό συγκρότημα και κέντρο αναφοράς για όλη την περιφέρεια και πιο πέρα.

 Στο σημείο αυτό
μπορεί και πρέπει να παρέμβει η επόμενη Δημοτική (και Περιφερειακή) Αρχή, που μπορεί μεν να μην έχει θεσμικό ρόλο στα θέματα του Υπουργείου Υγείας, έχει όμως ουσιαστικό στα θέματα υγείας των συμπολιτών μας.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της (και λίγο παραπέρα!) μπορεί να ασκήσει πίεση, εποπτεία, έλεγχο και κριτική όσον αφορά στην στοχευμένη στελέχωση των νέων δομών του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

 Στόχος του συνδυασμού μας, δέσμευση του Παναγιώτη Στασινού και προσωπικά δική μου σαν διευθυντής του…διαστημοπλοίου, είναι ακριβώς αυτό το πράγμα:
Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το ΓΝ Λαμίας να γίνει πραγματικά τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, κέντρο αναφοράς και “πρωτεύουσα” για όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, έδρα Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς με αποδέσμευση από την Θεσσαλία και πάροχος υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας που είναι απαραίτητες τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για την εν γένει αναβάθμιση του τόπου μας.

Γιώργος Κυριαζόπουλος