22/5/19

Tις Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Στασινός

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Εκπαίδευσης στη Λαμία ενημερώθηκε αντιπροσωπεία του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας Παναγιώτη Στασινό στις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε στις αντίστοιχες Διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κο Δημητρακάκη Κωνσταντίνο, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κο Πιλιτζίδη Σπύρο, με την Διεύθυνση και το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Φθιώτιδας και με την Περιφερειακή Διευθύντρια Στερεάς Κα Μπενιάτα Ελένη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαφανής και ορθολογική κατανομή χρηματοδότησης στα σχολεία, η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμισή τους, η ένταξή τους σε προγράμματα για την πυρασφάλεια, οι ενέργειες για την φύλαξή τους, η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό στο ΚΕΔΔΥ και η καλοκαιρινή κάλυψη και η ολοκλήρωση της μετακίνησης των Ειδικών Σχολείων σε μόνιμες και επαρκείς κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ο Κος Στασινός δήλωσε πως θα πρέπει άμεσα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσουν θεσμικά η Πρωτοβάθμια, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου οι οποίες σήμερα υπολειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Κου Σταυρογιάννη. 

Συμπλήρωσε δε πως μόνο με ειλικρινή συνεργασία και συνεννόηση θα λυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα την Εκπαιδευτική Κοινότητα στη Λαμία.